Együttműködési megállapodás az önkormányzattal

Várpalota Város Önkormányzata június 28-án megtartott testületi ülésén az alábbi kérést fogadta el és hozott róla határozatot. 

Az egyesület Várpalota Város Önkormányzata támogatását kéri, miszerint eszmeileg és technikailag hivatalosan is támogassa a Palotai Turul Társaságot a megállapodásban foglalt emléknapok megrendezésében.

Az egyesület célja a magyar társadalom, különös tekintettel Várpalota lakossága felvilágosítása, a nemzeti múlt megismertetése, a magyar nemzeti emléknapok és történelmi évfordulók városi megünneplése. A szervezet fontosnak tartja, hogy városi rendezvényeket szervezve Várpalota kulturális életét színesítse, együttműködve a városvezetéssel. Ezzel a város lakossága, illetve a megemlékezések szervezésébe bevonni kívánt csoportok, intézmények, személyek számára elfogadottabbakká válhatnak a nemzeti emléknapok és történelmi események, a városvezetés pedig ezúton is jelzi a lakosság felé, hogy megbecsüli a magyar múltat, így a nemzeti történelem megismertetése nagyobb súlyt kaphat és hatékonyabbá válhat. 

Az előterjesztés olvasható a Letöltések menüpont alatt.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.